Новини
Суспільство

Деякі власники квартир у Хмельницькому можуть позбутися житла, яке здають в оренду

У своєму зверненні до громади, продовжуючи тему спекуляції, зловживань та бажання заробити, міський голова торкнувся теми різкого підвищення оренди житла у місті. Зробив це, реагуючи на скарги хмельничан, які обурюються таким видом мародерства під час війни.

Днями у хмельницьких соцмережах пошили кілька світлин з цінами на оренду квартир, де 1-кімнатне умебльоване житло коштує 18 тисяч гривень плюс комуналка, а 3-кімнатна квартира обійдеться у 20 тисяч. Обидві квартири – досить далеко від центру міста.

Підло та безчесно заробляти на стражданнях українців! У Європі ухвалили закони щодо допомоги біженцям з України: відкрили доступ до освіти, охорони здоров’я до ринку праці. У цей час, у Західній Україні ціни на оренду житла злетіли втричі – вчетверо! Де ж бажання допомогти тим українцям, які втратили свій будинок чи тікали від бомбардувань? Це називається мародерство! – прокоментували світлини підписники.

У коментарях до допису хмельничани поскаржилися також на те, що їх масово почали виселяти власники квартир, які здавали їм житло роками, а тепер планують нажитися на переселенцях.

Тут в Хмельницькому не лише проблема рієлторів, мене з сім’єю (2 дітей) власники виселяють, бо можна заробити на біженцях. Ми квартиру знімали 6 років, а зараз не маємо куди з’їхати, бо ціни ніби київські.

Власник квартири відкрито говорить що в місяць може мати 50000. Їдь куди хочеш.

Мародери Хмельницького виселяють людей, залишаючи на вулиці з дітьми та речами на руках. Від таких потрібно чекати ножа в спину, а не допомоги. Надіюсь, що вдавляться вони чужими грішми.

Мої діти сьогодні теж з’їхали з квартири, бо власник сказав, що подобово буде здавати. Не подивився, що маленька дитина 8 місяців, і вони переїхали на село.

Є місцева влада, яка повинна усе це контролювати!!!Чомусь не контролюється…

Фото та коментарі з’явилися у соцмережах вчора, а вже сьогодні міський голова відреагував на інформацію досить оперативно.

Подякувавши у своєму зверненні хмельничанам, які захищають країну на всіх фронтах, починаючи з передової і закінчуючи волонтерськими осередками, міський голова зазначив: на фоні всього позитиву, солідарності та єдності є окремі особи, які паплюжать славне ім’я хмельничан та виставляють їх не в зовсім хорошому світлі перед тими, кого приймають в обласному центрі.

Є чимало випадків, коли ми бачимо різкий стрибок на оренду квартир. Квартира, яка коштувала 5 тисяч гривень за місяць, чому почала коштувати 22 тисячі гривень. Хтось вирішив заробити на війні і на тому величезному попиту від біженців, які тікають з міст, які на себе взяли удар першими? – поцікавився міський голова.

Не обговорюючи моральні аспекти подібних вчинків та сподіваючись, що всі причетні самостійно зрозуміють посил від влади, Олександр Симчишин попередив орендодавців, які необгрунтовано завищують ціни під час війни, що до таких осіб будуть застосовуватися міри відповідно до правого режиму воєнного стану.

Ми розуміємо, що більшість цієї оренди не зовсім узаконена, але повірте, ми знайдемо сили, аби не допустити спекуляції на тому, що має величезний попит, – зазначив мер.

Та, пославшись на львівський досвід, попередив, що подібні факти будуть робити публічними, вказуючи адреси та прізвища власників такого житла.

Нагадаємо, вчора міський голова Львова Андрій Садовий оприлюднив перелік із 6 юридичних та фізичних осіб, які наживаються на війні.

Цю інформацію я передаю у військову адміністрацію з пропозицією використати дані приміщення для поселення військових та людей, які потребують прихистку безоплатно. Відповідно до закону про воєнний стан військова адміністрація має відповідні повноваження, – повідомив міський голова Львова.

Щодо хмельничан, то, за словами Олександра Симчишина, мешканці міста знають, про кого йдеться.

Якщо ми будемо бачити правдивість цієї інформації, я особисто буду звертатися до військового командування, до військової адміністрації щодо вилучення такого майна на користь держави для подальшого використання на потреби армії, військових, волонтерів та переселенців, – зазначив Хмельницький міський голова.

Нагадаємо, попередження у сьогоднішньому зверненні від міського голови отримали і директори приватних ринків, які, за словами Олександра Симчишина, вимагають у підприємців внесення 100% абонентської плати за місця на ринку.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook