Новини
Суспільство

У Хмельницькому продовжують поширювати фейки про збір коштів та речей для поранених

Попри неодноразові попередження, хмельничани продовжують піддаватися на маніпуляції та перераховувати кошти невідомим особам нібито на потреби медичних закладів, розташованих у місті. У медичних закладах інформацію спростовують та повідомляють, що про всі свої потреби заявлятимуть офіційно, а не через сумнівних “волонтерів”.

Черговий фейк спростували як в Хмельницькому військовому госпіталі, так і в міській лікарні, на співпрацю з якою посилаються у повідомленні.

Так, Дмитро Габінет, офіцер військового госпіталю, який відповідає за комунікацію з громадою, написав на своїй сторінці у Фейсбук про черговий фейк, який транслюється у місцевих спільнотах.

Інформація, зазначена у цьому повідомленні, є дезінформацією. Ми бачимо, що ворог все більше і більше активізовує свою діяльність в інформаційному просторі, – написав Дмитро Габінет.

Та виклав скрін повідомлення, поширеного у соцмережах.

Як повідомляє ХМ-ІНСАЙД з посиланням на керівника Хмельницької міської лікарні Валерія Гарбузюка, вся інформація, викладена у повідомленні, є брехнею. Заклад наразі не надає допомогу важким пораненим, а лікарня повністю забезпечена медикаментами та іншими речами. Все необхідне у лікарні отримують або з гуманітарної допомоги або з допомогою влади. Якби якісь потреби виникли, про це було би повідомлено офіційно.

Попри це, особа, яка поширила повідомлення про збір речей для “трьох вагонів поранених бійців”, продовжує стверджувати, що опублікована нею інформацію є правдивою, а кошти та речі для поранених вона збирає за домовленістю з медиками як обласної, так і міської лікарні.

До відома усім, хто долучився до збору коштів, а також для тих, хто засумнівався в достовірності інформації. Волонтери працюють з міською та обласною лікарнями. Всі кошти будуть передані на потреби наших захисників там. Вже активно закупляються речі та ліки для них. Додаю всі скріншоти переписок та з сумою зібраних коштів. На них буде звіт! Збір закрито ще вчора. Пост видалений з реквізитами, оскільки вже всього достатньо. Ще раз наголошую, буде абсолютно весь звіт витрачених коштів, – написала на своїй сторінці Лєна Гумінська Постільна Білизна, вже після того, як опублікована нею інформація була спростована

Додала також скріншоти, з яких видно, що після поширення інформації, на картку, номер якої був опублікований у наразі вже видаленому повідомленні, надійшло майже 18 тисяч гривень. А список потреб для важко поранених голих і босих бійців отримано нібито від лікарки міської лікарні.

Оскільки особа, яка поширила неправдиву, за словами медиків, інформацію, пообіцяла відзвітувати про витрачені кошти, ми постежимо за тим, як це буде виконано.

Нагадаємо, днями у Хмельницькому вже спростовували неправдиву інформацію щодо нібито потреб військового госпіталю.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook