Новини
Здоров’я

У хворого в Хмельницькій інфекційці підозрюють захворювання, яке переносять гризуни

В умовах війни інфекціоністи вивчають усі можливі сценарії загострення потенційних вірусних недуг. Крім ковіду, можуть активізуватися інші бактеріальні хвороби. Наразі у Хмельницькій інфекційній лікарні є хворий, в якого підозрюють лептоспіроз.

40 тяжкохворих краян наразі перебувають із ковідною недугою у Хмельницькій міській інфекційній лікарні. Третя частина з них – переселенці. Серед них є і 8-місячне немовля. У медзакладі кажуть, коронавірус злякався війни, тож темпи інфікування знизилися. Однак у зоні ризику залишаються літні громадяни і люди із супутніми захворюваннями.

Більшість людей зараз ковід переносять в легкій чи в легко-середній формі. Можливо, вони навіть вже не обстежуються і не звертаються до лікарів. Хоча дійсно зменшення захворюваності спостерігається, – каже головна лікарка КП «Хмельницька інфекційна лікарня» Оксана Піддубна.

Разом з тим, в сьогоднішніх умовах можуть загостритися інші небезпечні інфекційні захворювання, що в окремих випадках потребуватимуть більше уваги і ресурсів, аніж уже звичний коронавірус.

Це сибірка, холера, черевний тиф. З усіма цими захворюваннями ми мали справу колись. Це лептоспіроз – Хмельницька область дуже ендемічна по цій хворобі. Протягом багатьох років ми щороку мали справу з цим захворюванням. Переносниками є щурі, – прокоментувала лікарка.

Наразі в лікарні є одна підозра на лептоспіроз. Підтвердити чи спростувати його мають у лабораторії, – йдеться у сюжет Першого Подільського.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook