Новини
Здоров’я

Ліки проти COVID-19 та нові кисневі станції отримала Хмельниччина

Загалом на Хмельниччину має надійти 3430 флаконів нового препарату “Молнупіравір” для лікування хворих на коронавірус. 1530 доз область вже отримала, очікується поставка ще 1900. Крім того, для забезпечення належного лікування ковідних хворих на Хмельниччину доставили ще дві кисневі станції контейнерного типу. Всього для області мають придбати 15 таких станцій. Наразі, з врахуванням, нової поставки, отримано 4 з них.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Олександра Завроцького, флакон новітнього препарату “Молнупіравір” розрахований на лікування одного хворого.

Ліки отримають Центри ПМСД, лікарі-ФОПи та приватні медзаклади області, які уклали контракти з Національною службою здоров’я України на пакети надання допомоги хворим з COVID-19, – повідомили у Хмельницькій ОДА.

Препарат призначається амбулаторно хворим з груп ризику виникнення важких ускладнень, ефективний він у перші 5 днів хвороби. Невелику частину партії отримають також стаціонарні заклади, що надають допомогу хворим з коронавірусом.

Після лікарень у Білогір’ї та Волочиську кисневі станції, закуплені Міністерством охорони здоров’я, доставили у Летичів та в центральну районну лікарню Хмельницького.

Станом на вчора, 22 лютого, у Хмельницькій ЦРЛ розгорнуто 100 ліжок для надання стаціонарної допомоги хворим на COVID-19, у Летичівській багатопрофільній лікарні – 70 ліжок. Близько половини з них зайняті хворими з COVID-19. Нові станції OxyFresh 500 дозволять забезпечити потребу відділень у кисні та знизити залежність від поставок його із заводів-виробників.

Нагадаємо, кисневі станції контейнерного типу не потребують окремих приміщень і можуть бути встановлені просто неба на території лікарні.

Найближчим часом станції будуть змонтовані, підключені до електроживлення та до системи централізованого постачання кисню лікарень, – повідомили у Хмельницькій ОДА.

Також нова киснева станція запрацювала у тестовому режимі у Славуті.

Після незначного зменшення кількості нових випадків захворювання на коронавірус (у понеділок було підтверджено 203 випадки, у вівторок – 533), станом на сьогодні, 23 лютого, їх знову більше, ніж тисяча – 1173:

  • 681 – Хмельницький район
  • 202 – Шепетівський район
  • 290 – Кам’янець-Подільський р-н

За минулу добу в Хмельницькій області зроблено 1479 щеплень від COVID-19. 517 осіб зробили перше щеплення, 778 – два щеплення. Загалом від початку вакцинальної кампанії медпрацівники зробили 930974 щеплення від COVID-19. Всього двома дозами щеплено 445774 особи, бустерною дозою – 12996 осіб, а додатковою дозою вакцини – 430 осіб.

Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 38,4%. В лікарнях перебувають 1135 хворих, 74 – з підозрою.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 3693. Зареєстровано 17 летальних випадків:

  • 7 – Хмельницький район
  • 2 – Шепетівський район
  • 8 – Кам’янець-Подільський р-н

У попередні два дні за даними Хмельницької ОДА, всього додалося 13 летальних випадків.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook