Новини
Суспільство

Начальник Хмельницької ОВА запропонував брати “відступні” з чоловіків, які хочуть виїхати за кордон

15 тисяч євро за виїзд і 150 тисяч – за повернення в Україну – саме такі суми озвучив під час звернення до громади керівник Хмельницької обласної адміністрації Сергій Гамалій. Таку ідею він запропонував, говорячи про чоловіків призовного віку, які не хочуть під час війни залишатися в Україні. Не всі мешканці області сприйняли таку ідею із захватом.

Нагадаємо, виїзд з України чоловікам віком від 18 до 60 років, які можуть служити у війську, наразі заборонено. Попри це ті, хто хоче виїхати у безпечні країни, знаходять можливості зробити за будь-яку ціну. Або, принаймні, намагається це зробити. Що робити з такими чоловіками – у начальника Хмельницької ОВА є своє бачення. Відео очільник області опублікував на своїй особистій сторінці у Фейсбук.

Я б пропонував на рівні держави зробити щось таке, щоб їх випускати їх за кордон. Навіщо вони тут? Може, вони десь більше користі принесуть? Оплачували б, наприклад, 15 тисяч євро офіційно на Збройні Сили України. І ЗСУ було б краще, і вони б виїхали. А потім, після нашої перемоги, повернулися би в нашу квітучу країну, але вже б заплатили за це 150 тисяч євро. Як вам така ідея? – поцікавився у громади Сергій Гамалій.

На сторінці посадовця здебільшого ідею підтримали, а от у соцмережах на інших ресурсах – розкритикували. Судячи з коментарів, люди вважають, що всіх чоловіків, незалежно від їхнього бажання та вміння воювати, потрібно відправити на передову, не думаючи про те, що шкоди від таких “вояків” під час війни може бути більше, ніж користі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook