Новини
Суспільство

Ведмедя з ресторану на Кам’янеччині перевезли у притулок на Львівщину

Для того, аби звільнити дику тварину з клітки, знадобилася пожежа, що виникла у придорожньому ресторані у селі на Кам’янеччині. Ймовірно, саме після того, як світлини з ведмедем потрапили в офіційні зведення, долею хижака перейнялися люди. Доживатиме свій вік клишоногий у ведмежому притулку на Львівщині.

Пожежа у “Смачній колибі”, що в межах села Гаврилівці Кам’янець-Подільського району, сталася 19 березня вранці. Як повідомили у рятувальників, у цьому закладі облаштували приміщення для вимушених переселенців, яких на момент пожежі там проживало шестеро. Всіх пожильців встигли евакуювати до прибуття надзвичайників працівники ресторану. Причина займання на момент публікації новини ДСНС не була встановлена.

А вже за кілька днів із закладу “евакуювали” ведмедя, котрий, як виявилося, мешкав на території закладу та потрапив у фотозвіт рятувальників.

Як повідомили у Департаменті природних ресурсів та екології Хмельницької ОДА, ресторанного “бранця” Мішаню вчора, 23 березня, власник закладу добровільно передав спеціально підготовленим людям. Вони ж, попередньо приспавши тварину, перевезли її до притулку «Домажир», який прийняв прийняти ведмедя на пожиттєве утримання.

Ведмежий притулок «Домажир» – унікальний центр порятунку та реабілітації бурих ведмедів в Україні, створений за підтримки міжнародного благодійного фонду FOUR PAWS, що базується у Відні (Австрія). Розташований на захід від села Жорниська Яворівського району Львівської області. «Домажир» – це не лише місце, де живуть врятовані ведмеді, а й великий освітньо-відпочинковий простір, – зазначають у Департаменті.

У коментарях під новиною кам’янчани зазначали, що у клітці Мішаня провів 20 років та обурилися тим, що знадобилася пожежа, аби тварину нарешті помітили та звільнили з полону.

Розміри клітки, в якій, ймовірно, проводив весь час ведмідь, можна побачити на фото.

Нагадаємо, на Хмельниччині також є парк хижаків “Арден”, в якому наразі мешкає та реабілітується чимало ведмедів. Зокрема, на початку минулої осені туди перевезли п’ятьох ведмедів, яких забрали з хмельницького зоокуточка для диких тварин.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook