Новини
Суспільство

“Дерево життя” створюють у Хмельницькому краєзнавчому музеї (ФОТО)

Ініційований працівниками хмельницького музею проєкт має на меті довести спільне прагнення українців до життя та Миру для дітей та країни! До його реалізації долучають дітей-переселенців, які вимушено перебувають на території обласного центру.

Назва «Дерево життя» – не випадкова, а символічна у цей нелегкий для усіх нас час. Дерево життя зустрічається у культурі багатьох народів, але історія та традиції у кожного свої… Для українців цей оберіг вказує на зв’язок поколінь, на світ правил та законів, звичаїв та обрядів, за якими ми живемо. На дереві традиційно зображають світлих духів-охоронців у вигляді птахів.

Через цей проєкт наукові співробітники намагаються поділитися своїми знаннями та підтримати дітей, що переселилися до Хмельницького через воєнні дії.

Для втілення проєкту ми за допомогою майстер-класу та коротких бесід знайомимось з кожним юним учасником. Кожна дитина своїми руками складає з паперу птаха-охоронця, підписує, з якого куточку України символічно він прилетів та саджає на гілку Дерева життя, – розповідають у музеї.

Так на “Дереві життя” у Хмельницькому обласному краєзнавчому музеї вже оселилися птахи-міста Київ, Харків, Чернігів, Миколаїв, Маріуполь, Охтирка, Димер, Сєвєродонецьк.

За інформацією Хмельницької ОДА

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook