Новини
Суспільство

Продаж садового реманенту на Хмельниччині зріс у півтора раза

Обсяг роздрібного товарообороту підприємств роздрібної торгівлі минулоріч становив 19,5 мільярда гривень. У порівняних цінах це на 13,5% більше, ніж позаторік.

Виробники через торгову мережу продали непродовольчих товарів на суму 13,9 мільярда, продовольчих – на 5,6 мільярда. Проти позаминулого року продаж непродовольчих товарів збільшився на 19,3%, продовольчих товарів – залишився на сталому рівні (зростання на 0,9%). В структурі роздрібного товарообороту підприємств частка непродовольчих товарів становила 71,3%, продовольчих – 28,7%.

Між іншим, зростання частки їжі у споживчому кошику громадян свідчить про збідніння населення, переконані експерти. Натомість якщо люди купують більше непродовольчих товарів, це вважається доказом сукупного зростання добробуту. Як бачимо, цифри свідчать, що матеріальне становище подолян покращується.

А можна (напівжартома) припустити, що на Хмельниччині знов прокинулася любов до вирощування їжі власними руками. Принаймні продаж товарів із категорії садово-городнє устатковання та інвентар, ручний інструмент зріс у порівняних цінах на 47,6% до 140,3 мільйона гривень.

Читайте також: Безплатні насіннєві набори можуть отримати мешканці Хмельниччини та переселенці

А до городу ж треба доїхати. Одну десяту всіх коштів, витрачених у роздрібних мережах, або два мільярди гривень мешканці Хмельниччини витратили на купівлю автомобілів. У порівняних цінах сплачено на 18,7% більше, ніж позаторік.

Якщо ж врахувати і автомобілі, і деталі та приладдя для них, то мешканці області витратили на залізного коня та «залізяччя» 2,8 мільярда, що на 35,4% більше, ніж у позаминулому році.

За автівкою треба ще доглянути: засобів для миття, чищення, полірування та догляду за автомобілями куплено на 56,5% більше, ніж у 2020-му, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook