Новини
Суспільство

Безплатні насіннєві набори можуть отримати мешканці Хмельниччини та переселенці

Аби підтримати подолян, які прихистили внутрішньо переміщених осіб, та переселенців, які переїхали на Хмельниччину, рятуючись від війни, в області ініціювали проєкт “Посівна кампанія для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) на Хмельниччині”. У планах громадської організації, яка займається реалізацією проєкту, забезпечити якісним насінням всіх, хто цього потребує і має, за умовами ініціативи, на це право.

В рамках проєкту планують безплатно роздати щонайменше 500 насіннєвих наборів, які складаються з майже 30 видів основних городніх культур (буряк, огірки, помідори, кабачки, квасоля, горох, кукурудза, щавель, шпинат, капуста, морква, цибуля, гарбуз тощо).

Як повідомила керівниця ГО Наталя Шмурікова, цільовими групами проєкту є:

  • переселенці, які переїхали на землю в Хмельницьку область на тривалий термін (сільська місцевість, дача тощо);
  • мешканці Хмельницької області, які живуть на землі (в сільській місцевості, або мають дачу) і які прийняли до себе ВПО на тривалий термін.
  • переселенці, які живуть в сільській місцевості на північному сході України, які планують якнайшвидше повернутися додому і розпочати посівні роботи, і яким потрібна в цьому підтримка.

Якщо ви підпадаєте під нашу цільову аудиторію і потребуєте якісного насіння для вашого городу, будь ласка, заповніть форму нижче, щоб ми могли краще розуміти ваші потреби. Або передзвоніть нам за наступними телефонами: 0968168241, 0673822925,йдеться у повідомленні.

Також наголошено, що кількість насіннєвих наборів обмежена.

Займається реалізацією проєкту Громадська організація “Центр Стратегічних Ініціатив” з Хмельницького у співпраці із українським інтернет-магазином агропродукції “Ваша грядка” (Полонне), за інформаційної підтримки ТОВ “Головний медіа центр”, за фінансової підтримки The BEARR Trust, Великобританія та Public Institution “Ekoagros”, Литва.

Нагадаємо, днями міський голова Нетішина закликав громаду максимально використовувати земельні ділянки за призначенням та подбати про вирощування сільськогосподарської продукції, зважаючи на можливий дефіцит продуктів.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook