Новини
Здоров’я

На Хмельниччині підтвердили три випадки лептоспірозу

За три місяці поточного року кількість хворих на лептоспіроз на Хмельниччині майже зрівнялася з показниками за весь минулий рік. Про одного хворого, в якого запідозрили це захворювання, у Хмельницькій інфекційній лікарні повідомляли ще в середині березня. Підтвердити попередній діагноз мали лабораторні дослідження.

Наразі на Хмельниччині зафіксовано три випадки лептоспірозу. Всі – серед внутрішньо переміщених осіб. За словами завідувача відділення епідеміологічного нагляду за особливо-небезпечними інфекціями ХОЦКПХ МОЗ України Віталія Овчарука, протягом року було всього зафіксовано 4 випадки захворювання без летальних наслідків.

Занедужати на цю хворобу можуть як мешканці сільської місцевості, так і міст. У містах основним носієм інфекції є пацюки. Загалом джерелом зараження для людей є гризуни, свійські й дикі тварини, хутрові звірі, собаки– прокоментував Віталій Овчарук.

Симптоми хвороби: підвищення температури тіла до 39о С і вище, загальна слабкість, сильний головний біль, нудота, болі в м’язах. Можливе почервоніння та набряк шкіри, почервоніння очей. Зазвичай симптоми проявляються через 7–14 днів після зараження. Після появи симптомів лікування потрібно починати негайно, оскільки рахунок йде на години.

Попри те, що всі випадки захворювання діагностували у переселенців, з огляду на поточну ситуацію в державі, питання профілактики лептоспірозу є актуальними для всього населення Хмельницької області.

За інформацією ХМ-ІНСАЙД

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook