Новини
Суспільство

Перший весняний ярмарок відбувся у Хмельницькому

Традиційні продовольчі ярмарки напередодні Великодня відновили у Хмельницькому. Перший відбувся у мікрорайоні Гречани вчора, 2 квітня. Хмельничани купували м’ясо, яйця, олію та саджанці. Сьогодні ж ярмаркували у мікрорайоні Ракове.

Подружжя педагогів Притуляк з Летичева на ярмарку реалізовують саджанці. Леонід – вчитель біології, тож і в теорії і на практиці знає, що потрібно, аби виростити якісні саджанці. Продають саджанці на ярмарках щороку. Кажуть, раніше було краще, адже ярмарків було більше. Цього ж року навіть не сподівалися, що вдасться продати хоч щось. Тож навіть невеликі ярмарки допомагають реалізувати вирощене.

Вчора на ринку «Ранковому» торгували близько десятка продавців. Один з продавців м’яса, який приїхав до Хмельницького з Волочиська, каже ціни на свою продукцію поставили помірні, такі, якими вони були до війни. Щоправда, люди тепер купують менше, ніж раніше – економлять гроші.

Покупці, які прийшли на ринок, цінами залишилися задоволені. Для мешканців мікрорайону це також можливість придбати все необхідне поруч із домом. Купували здебільшого найнеобхідніші продукти – яйця, олію, овочі, борошно.

У владі кажуть: враховуючи воєнний стан та ситуацію з повітряними тривогами, вирішили не робити великі скупчення людей, тому замість одного великого ярмарку влаштовують низку локальних – по районах.  Та закликали підприємців активніше долучатися, оскільки це важливо як для економіки громади, так і для держави. Аби взяти участь у наступних ярмарках, продавці можуть звернутися в управління торгівлі Хмельницької міської ради.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook