Новини
Духовність

Три парафії на Хмельниччині приєдналися до ПЦУ

Три парафії у Шепетівському районі, які виявили бажання вийти зі складу російської церкви та приєднатися до Православної Церкви України, отримали відповідні укази від архієрея Православної церкви України, єпископа Хмельницького і Кам’янець-Подільського Павла.

Вийшли зі складу російської церкви та долучилися до ПЦУ храми Свято-Михайлівський (село Білокриниччя) та Свято-Параскевський (село Лозичне) разом з настоятелем – митрофорним протоієреєм Мирославом Васьковим.

В середині березня релігійні громади отримали відповідні укази від архієрея Православної церкви України, єпископа Хмельницького і Кам’янець-Подільського Павла. Вчора парафії отримали освяченні Владикою Антимінси, які свідчитимуть про їх приналежність до Православної Церкви України, повідомив священник Юрій Ящишен.

Довідка: Антимінс – посвячена хустина із зашитою частинкою мощів святих на престолі в православних церквах. На антимінсі звершується під час св. Літургії таїнство Євхаристії. З’явилися тоді, коли стало потрібно правити Літургію поза храмом, у похідних умовах.

Як ми повідомляли про своє бажання вийти з-під юрисдикції Москви та приєднатися до ПЦУ заявила православна громада Свято-Михайлівського храму, що у селі Вишневе. Днями єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло вручив укази настоятелю та парафії про їх приєднання до Хмельницької єпархії Православної Церкви України.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook