Новини
Культура

Понад 100 тисяч гривень для ЗСУ зібрали у театрі Хмельницького

“Прийди до театру – підтримай ЗСУ!” – під таким гаслом у Хмельницькому обласному музично-драматичному театрі ім. М. Старицького проходять вистави для дорослих та дітей – хмельничан та внутрішньо переміщених осіб, які наразі мешкають в обласному центрі. Три вистави, які показали глядачам у вихідні, пройшли не просто з аншлагом – місця для глядачів не вистачало навіть на додатково встановлених стільцях.

“Приборкання норовливої”, “Кайдаші”, “Дюймовочка та Метелик” – такі вистави представили на розсуд глядачів актори драмтеатру у вихідні, що минули. Кожен, хто бажав, міг опустити в скриньку для пожертв посильну для себе суму, аби підтримати українських бійців. Як розповіли у театрі потім, охочих було стільки, що люди стояли до скриньки у черзі.

А ще глядачів на кожну виставу приходило так багато, що не рятували навіть додаткові стільці, які встановлювали в залі.

Сьогодні у нас було так багато глядачів, що доводилось ставити додаткові стільці! Та вдвічі цінніше те, що жодна людина не пройшла повз нашу благодійну скриньку! Стояла черга охочих внести добровільні кошти, які ми направимо на підтримку ЗСУ! – поділилися враженнями та емоціями у театрі.

З аншлагом пройшла і дитяча вистава, на яку завітали дітлахи не лише з Хмельницького, а й з районів області. Був серед глядачів і 3-річний Леон Бушан, якого наразі знають не лише в Україні, а й далеко за її межами. Хлопчик став відомим завдяки пісні “Ой, у лузі червона калина”, яку виконав уже перебуваючи на території Хмельниччини. Саме сюди він з родиною переїхав з Ірпеня, який зазнав нищівних бомбардувань та атак з боку російських військ. Коротеньке відео, поширене батьком хлопчика у соцмережах, швидко стало вірусним, а маленький Леон швидко став зіркою.

Всього у театрі на потреби ЗСУ зібрали за вихідні 110 тисяч гривень, 5 євро і 100 доларів.

Це дає змогу придбати щось дійсно корисне для наших захисників на передову! Щиро вдячні кожному, хто сьогодні був разом з нами!повідомили у театрі.

Та запросили приходити на благодійні вистави у наступні вихідні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook