Новини
Надзвичайні події

Понад чверть сотні пожеж ліквідували за добу на Хмельниччині

Крім пожеж, які виникають внаслідок спалювання сухої трави, рятувальники Хмельниччини щодня отримують виклики і в приватні домогосподарства та помешкання, де потрібна їхня допомога з приборкання вогню. Лише за минулу добу в області зафіксували 26 пожеж, з яких близько половини – у житловому секторі. Не завжди ці пожежі закінчувалися лише знищенням майна – одна людина загинула, одну вдалося вчасно врятувати.

Про ці випадки розповіли у пресслужбі ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Близько другої години ночі 13 квітня у селі Велика Слобідка Кам’янець-Подільського району горіла господарча споруда. Під час розвідки бійці ДСНС виявили на місці пожежі тіло 40-річного чоловіка. Вогонь, що поширився на площу 60 квадратних метрів, надзвичайникам вдалося оперативно приборкати.

А на початку доби 14 квітня у Хмельницькому, на вулиці Кам’янецькій горіла квартира. Ймовірною причиною займання рятувальники називають необережність під час куріння. Чоловіка, який під час пожежі перебував у помешканні, надзвичайники рятували. Його життю нічого не загрожує. Пожежу ліквідували протягом 10 хвилин.

Також підрозділи ДСНС 14 разів виїздили на ліквідацію пожеж сухої рослинності. Результат людської недбалості, лінощів та байдужості до природи – вогнем випалено понад 28 гектарів землі.

Так лише у селі Нетечинці Хмельницького району горіла суха трава на площі 20 гектарів. Пожежу вдалося ліквідувати спільними зусиллями рятувальників 27 ДПРЧ та вогнеборців місцевої пожежної команди села Женишківці.

А в селі Почапинці Кам’янець-Подільського району гасили приватний автобус КАв3-685.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook