Новини
Суспільство

Загиблому командиру хмельницьких “ракетників” присвоєно звання Героя України

Другою державною відзнакою посмертно нагороджено підполковника Дмитра Васильєва, який загинув внаслідок ракетного обстрілу. Про присвоєння загиблому офіцеру звання Героя України (посмертно) повідомив у своєму вечірньому зверненні Президент України.

Дмитро Васильєв народився 20 березня 1978 року в Первомайську на Миколаївщині. Здобувши військову освіту, отримав призначення у Хмельницький, у 19 ракетну бригаду. Там, завдяки наполегливій праці, дослужився до посади командира ракетного дивізіону бригади. Захищав Україну з перших днів повномасштабного вторгнення на її територію. До свого 44-го дня народження Дмитро Васильєв не дожив один день – потрапивши під ракетний обстріл 18 березня, 19 березня офіцер помер від отриманих поранень. Похований на Алеї Слави у Хмельницькому.

Посмертно Дмитра Васильєва було нагороджено орденом Богдана Хмельницького II ступеня. Про ще одну високу відзнаку подвигу військового сказав у вечірньому зверненні до українців президент:

«Звання Героя України присвоєно підполковнику Васильєву Дмитру Миколайовичу, командиру ракетного дивізіону 19-ї ракетної бригади. Посмертно. Вічна слава усім нашим Героям! Вічна пам’ять кожному, хто загинув за Україну! Неминуче покарання усім нашим ворогам!»

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook