Новини
Суспільство

Нацгвардійці Хмельниччини отримали чотирилапе поповнення

Кінологам однієї з військових частин області волонтери передали бельгійську вівчарку малінуа. Ім’я для майбутньої захисниці – Жасмін – обрали за допомогою опитування у соцмережах. Зараз двомісячна дівчинка проходить процес соціалізації.

Допитлива та активна малінуа добре піддається дресируванню. Розпочати готувати її до служби у війську кінолог Дмитро планує за два-три місяці. Вже зараз, вважає гвардієць, у вівчарки помітний характер.

На мою думку, це сангвінік. Мені найбільше це подобається у собаках. Тварина одночасно і буйна, і спокійна. Для дресирування це, напевно, найкраще, – коментує кінолог.

Функціональні обов’язки службової собаки – пошук та вибірка людини, вибірка речей, подолання смуги перешкод.

Вже цього року, поки що маленька, Жасмін стане повноцінним бойовим псом, який виконуватиме завдання разом з чотирилапими «колегами».

У військовій частині, куди зарахували молоду вівчарку, є близько двох десятків службових собак, серед яких одна – бельгійська. Жасмін стане у цій команді другою.

Нині у строю сотні чотирилапих бійців, які разом із захисниками допомагають розміновувати території бойових дій в Україні і наближають нашу перемогу.   

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook