Новини
Суспільство

У Хмельницькому продовжують роздавати продовольчі набори малозабезпеченим

У Хмельницькому міському терцентрі соціального обслуговування, що на вулиці Перемоги, 7а, триває видача наборів з найнеобхіднішими продуктами мешканцям громади. Придбали їх за бюджетні кошти. Загалом мешканцям Хмельницької громади мають видати 12 тисяч пакунків. Раніше планувалося, що їх буде 10 тисяч. При видачі наборів жорстко дотримуються принципу справедливості, аби допомогу отримали тільки ті, хто її реально потребує.

Працівники міського терцентру продовжують збирати продовольчі набори для хмельничан. Працювати доводиться у посиленому режимі – по 13 годин на добу. За день збирають близько 500 таких пакунків.

У кожному пакунку – 11 найменувань продуктів: тушкованка, 5 видів круп, цукор, 2 пляшки олії, борошно, згущене молоко, консервована кукурудза, напій «Галка» та макарони, розповідають фасувальники.

Нагадаємо, продовольчі набори, придбані за кошти міського бюджету, призначаються для тих мешканців Хмельницької громади, які опинилися у складних життєвих обставинах. Це – сім’ї загиблих учасників АТО, люди похилого віку, люди з інвалідністю, малозабезпечені, в яких дохід складає менш ніж два прожиткові мінімуми.

У владі кажуть: головним при наданні допомоги є принцип справедливості – дати продовольчий набір тому, хто його потребує.

У нас були звернення – приходили люди, які отримують пенсію 14-16 тисяч гривень, але вирішили, що їм теж має бути виданий такий набір. Ні, це тільки тим, хто потребує допомоги у складних умовах, – наголосив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Такі продовольчі набори у громаді планували роздавати протягом року. Але через воєнний стан пришвидшили процес. Також цього року зросла кількість продуктових наборів, адже через війну у скрутному становищі опинилися більше людей.

Наразі вже видано 4,5 тисячі продовольчих наборів. Очікують їх ще понад 5 тисяч людей. Загалом придбано або найближчим часом буде придбано продуктів на 12 тисяч таких пакунків.

Як уже повідомлялося, коштує один такий набір в межах 420-440 гривень. Продукти закуповують за оптовими цінами у постачальників. У роздріб такі продовольчі набори обійшлися б у півтора-два рази дорожче.

Аби отримати продовольчий набір, під час написання заяви потрібно мати при собі паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення та довідку про розмір пенсії та про склад сім’ї.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook