Новини
Бізнес

Переселені підприємства «обживаються» на Хмельниччині

Понад два десятки підприємств-переселенців відновили свою діяльність, переїхавши на Хмельниччину. Бізнес евакуювався з Києва, Харкова, Запоріжжя, Дніпра, Краматорська тощо. Одна з таких компаній, яка займається доставкою ліків, вже активно працює в тилу.

Два перші тижні компанія, що займається пошуком та доставкою поштою ліків на території всієї України, ще працювала в Києві. Коли зрозуміли, що ламається вся структура, вирішили переїхати. Нараз вже встигли дещо освоїтися, йдеться в сюжеті каналу Перший Подільський.

Логістика змінилася. Зараз вона вдвічі, а інколи втричі довша, ніж була до війни. Люди чекають, тому що інших варіантів  немає, – розповідає Тетяна Огороднійчук, керівниця логістичного відділу компанії-переселенки.

Це єдина компанія в Україні, що доставляє ліки у найвіддаленіші села. Крім того, тепер співпрацюють з різними госпіталями, фондами, волонтерами. Був сплеск замовлень на йод, та зараз ситуація стабілізувалася. Тим більше, що в МОЗ дозволили купувати чимало препаратів без рецепта.

Працівники компанії кажуть: спочатку у людей була паніка, зараз же почали купувати ліки більш відповідально та економно.

Є в компанії і гуманітарна складова, де ліки можна отримати безкоштовно – заплативши лише за доставку. Та здебільшого все, що отримують з-за кордону, відправляють на передову – у госпіталі Херсону, Чернігова, Харкова, Маріуполя.

Компанія, хоч і переїхала зі столиці в тил, однак не перереєструвалася. Кажуть, в умовах війни і загально-економічної скрути мають нести не лише соціальну, а й економічну відповідальність.

Податки в повному обсязі ми сплачуємо в Києві. Це зараз важливий такий пункт для підняття нашої економіки в Україні та саме в місті Київ, – пояснює Тетяна.

Компанія за час війни не звільнила жодного працівника. Хто може – працює дистанційно. А у Хмельницькому колектив навіть збільшився – за рахунок місцевих жителів.

   

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook