Новини
Кримінал

За спробу підкупу правоохоронців хмельничанина віддадуть під суд

Намагаючись уникнути відповідальності за керування автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння, 34-річний хмельничанин не вигадав нічого кращого, ніж спробувати підкупити патрульних. Робив це дуже наполегливо, проте безрезультатно. Тож тепер, крім адміністративної відповідальності за нетверезе кермування, чоловікові загрожує ще й кримінальна – за спробу підкупу правоохоронців.

У лютому цього року патрульні піймали хмельничанина за кермом п’яним. Рівень алкоголю в крові водія перевищував норму у 10 разів. Проте бути притягнутим до адміністративної відповідальності чоловік не хотів надто сильно, тож запропонував патрульним хабар – 5 тисяч гривень. І продовжував наполягати, навіть коли правоохоронці йому категорично відмовили та попередили про відповідальність ще й за таке правопорушення.

Зрештою на місце події викликали слідчо-оперативну групу і далі порушення закону водієм вже кваліфікувалося за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає одне з таких покарань:

  • штраф від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян
  • обмеження волі на строк від 2 до 4 років,
  • позбавлення волі на той самий строк.

Обвинувальний акт стосовно хмельничанина Окружною прокуратурою міста Хмельницького скеровано до суду, – повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі.

Стокове зображення від Depositphotos


Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook