Новини
Суспільство

Солдата з Хмельниччини посмертно нагородили орденом “За мужність” (ОНОВЛЕНО)

Старший солдат з Віньківців Ігор Рембач, захищаючи Україну, у бою з російськими окупантами віддав за свободу та незалежність нашої держави найцінніше – життя. Вшановуючи подвиг військового, президент України нагородив його орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

В Указі Президента зазначено, що військового нагородили «За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі».

Старший солдат 34-річний Ігор Рембач на початку квітня востаннє повернувся у своє рідне село Майдан-Олександрівський. У 2015 році за власним бажанням мобілізувався та пішов воювати з окупантами. 24 лютого 2022 року, у перший день активної фази війни, Ігор Рембач одним із перших записався до війська. Загинув на Харківщині.

Орденом “За мужність III ступеню” (посмертно) Ігоря Рембача нагороджено Указом Президента України №242/2022 від 15 квітня 2022 року.

ОНОВЛЕНО: У попередній версії новини було помилково зазначено про нагородження орденом ще одного військового з Хмельниччини. Помилка виникла через те, що у сапера-розвідника Сергія Чеховського з Волочиська та нагородженого орденом солдата Ігоря Чеховського – однакові прізвища. Перепрошуємо у рідних загиблого бійця за допущену помилку.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook