Новини
Культура

Мінівиставку експонатів з “російським кораблем” влаштували у фортеці на Хмельниччині (ФОТО)

Поки у Києві люди шикуються в кілометрову чергу до Головпоштамту, щоб купити нову легендарну марку з крилатою фразою родом з острова Зміїний, на Хмельниччині її не лише вже придбали, а й погасили та влаштували невеличку виставку у фортеці. До слова, зважаючи на ажіотаж, у столиці марку почали продавати лімітовано – не більше 5 листів (30 штук) в одні руки. Наразі половину тиражу, який становить один мільйон екземплярів, уже продано.

Нагадаємо, погашення марки за мотивами легендарної фрази про корабель відбулося у Хмельницькому 12 квітня. На урочистій церемонії, разом з директором Хмельницької дирекції Укрпошти Миколою Громовим та представниками обласної влади, був присутній і заступник директора державного історико-культурного заповідника “Межибіж” Ігор Западенко. Підписані марка з конвертом після погашення поїхали до Меджибожа, але там їх не поклали у красивий альбом, а оперативно та креативно зробили їх центром мінівиставки у залах музею у фортеці.

“Русскій корабль погашено – Укрпошта” – нову мінівиставку презентовано відвідувачам Меджибізького замку. Головним її експонатом є знаменита поштова марка Укрпошта, після випуску якої наступного ж дня дві крилаті ракети “Нептун” погасили сам русскій корабль,розповіли на сторінці Державного історико-культурного заповідника “Межибіж” у Фейсбук.

Марку та конверт у кубічній вітрині доповнили й іншими елементами: збільшеним та адаптованим зображенням самої марки, картою Чорного моря, де зробив “Бульк…” російський корабель, та фото самої “Москви” у рамці та з траурною стрічкою.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook