Новини
Бізнес

Компенсацію за працевлаштування переселенців отримуватимуть роботодавці Хмельниччини

Компенсацію в сумі 6,5 тисячі гривень за працевлаштування вимушених переселенців отримають роботодавці Хмельниччини. Для отримання коштів потрібно звернутися до центру зайнятості. Найближчими вихідними послуга має запрацювати у додатку “Дія”, тож гроші нараховуватимуться автоматично.

Не мають права на таку компенсацію установи, що фінансуються з державного або місцевого бюджетів.

Право на отримання компенсації мають роботодавці, які працевлаштували після 24 лютого внутрішньо переміщених осіб. Це будь-які роботодавці, які є платниками єдиного внеску, окрім бюджетних установ і фондів, – пояснює директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Для отримання коштів роботодавець повинен не раніше, ніж через 5 днів після працевлаштування переселенців, подати заявку та документи до служби зайнятості, йдеться в сюжеті МТРК Місто.

Роботодавець подає заяву відповідної форми, затвердженої Кабінетом Міністрів, копію наказу про прийняття особи на роботу, якщо це безстроковий трудовий договір. Якщо строковий – тоді копію договору, де написано, з якої по яку дату людина буде в нього працювати. Також копію довідки внутрішньо переміщеної особи. У форму заяви роботодавець вписує реквізити, на які перераховуватимуть кошти, – додав Сергій Черешня.

Грошову компенсацію роботодавці отримуватимуть протягом двох місяців із моменту працевлаштування переселенців.

В кожного буде інша сума. Наприклад, раніше людина звільнилася, захотіла поїхати назад абощо, не відпрацювавши повних два місяці, а роботодавцю вже заплачені кошти. Різниця буде вираховуватися в нормогодинах і її роботодавець буде змушений повернути на рахунок, – додав посадовець.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook