Новини
Суспільство

Село на Хмельниччині долучилося до проєкту “Сади Перемоги”

У новій теплиці, яку змонтували минулого року за сприяння агропідприємства, що працює на території Чемеровеччини, школярі села Жердя висадили найпотрібніші сільськогосподарські культури, а також залишили трішки площі для експериментів.

Минулого року юні садівники зібрали перший врожай – овочі та зелень, які пішли на потреби шкільної їдальні. Цього ж року, зважаючи на можливу продовольчу кризу, спричинену війною на території України, школярі вирішили приєднатися до проєкту “Сади перемоги”.

Довідка: “Сади Перемоги” – всеукраїнська кампанія, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в Україні. Головне завдання проєкту – забезпечити продовольством не лише свою сім’ю, а й підтримати українців на тимчасово окупованих територіях, внутрішньо переміщених осіб та всіх, хто на передовій.

Діючи за рекомендаціями проєкту, учні школи у селі Жердя заклали нові ділянки для вирощування помідорів, капусти, цибулі, редису, перцю та зелені, – повідомляють у Чемеровецькій тергромаді.

Також у теплиці діти висіяли квіти, а для експерименту посадили полуницю, яка уже рясно квітує.

Нагадаємо, мешканців Хмельниччини, які мають у власності земельні ділянки та займаються городництвом та садівництвом, влада просить максимально ефективно їх використовувати для вирощування овочів та фруктів.

У колажі для головного фото використане стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook