Новини
Кримінал

Суд у Хмельницькому виніс вирок шахраю, який виманював кошти у пенсіонерів

Четверо літніх хмельничан піймалися на “гачок” шахрая, який діяв за схемою “ваш онук потрапив у ДТП“, та самі віддали йому гроші. Ще одна жінка не повірила незнайомцю, проте також залишилася без коштів. Шахрая, який таким чином привласнив понад 100 тисяч гривень, виявили та затримали, а днями Хмельницький міськрайонний суд виніс йому вирок.

Події відбувалися у Хмельницькому в серпні 2020 року. П’ятьом хмельничанам віком від 82 до 91 року телефоном незнайомий чоловік повідомляв, що потрібна та чи інша сума на лікування дітей або онуків, котрі потрапили у ДТП. Лише одна 91-річна жінка не повірила шахраєві, проте від втрати грошей це її не врятувало – купюри у неї з рук незнайомець вихопив та втік.

Як встановило слідство, зловмисник, 34-річний мешканець Луганщини, раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності. Всього за кілька днів, обманюючи пенсіонерів, він заволодів коштами у сумі 130 тисяч гривень.

Вироком Хмельницького міськрайонного суду чоловіка засуджено за грабіж та шахрайство, вчинені повторно. За скоєний злочин він позбавлений волі на 5 років, повідомили в Окружній прокуратурі міста Хмельницького.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook