Новини
Суспільство

Алкоголь на Хмельниччині продаватимуть, щоб підтримати бізнес та боротися з контрафактом

Начальник Хмельницької ОВА змушений був вдатися до пояснень, чому в області, одній з останніх в Україні, пом’якшили правила щодо продажу алкоголю. Дозвіл на торгівлю міцним спиртним набирає чинності з суботи, 23 квітня. Продаватимуть алкоголем і надалі з обмеженнями: у торгівельних мережах – протягом 7 годин, у закладах ресторанного типу – протягом 11 годин. Проте не всіх мешканці області схвально поставилися до чергової зміни правил.

Дехто із подолян, як і багато інших українців, вважають, що вживати алкоголь і веселитися в той час, коли частина України окупована ворогом, коли щодня гинуть люди, військові та цивільні, – не на часі. Разом з тим, судячи із поліцейських зведень та новин, кількість злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння, після введення заборони на продаж спиртного не зменшилася. Свідчення тому – низка кримінальних справ, відкритих за фактом бійок та вбивств, скоєних внаслідок вживання алкоголю, та десятки автомобілів, вилучених у нетверезих водіїв та відправлених на потреби військових.

Як розповів під час чергового звернення до мешканців Хмельниччини начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, ті, кому дуже хочеться випити, завжди знайдуть спосіб – замовлять інтернетом або навіть поїдуть заради цього в іншу область, де алкоголь дозволили продавати раніше. Тож справа не у дозволі або забороні на продаж спиртного, а в його відповідальному вживанні. Крім того, легальний продаж алкоголю дозволить, хоча б частково, припинити торгівлю алкоголем контрафактним.

Наповнення бюджету та зміцнення економіки, за словами Сергія Гамалія, це ще один чинник, на який зважала влада, коли приймала рішення послабити заборону на продаж алкоголю.

Ми повинні були так зробити, щоб наповнювати бюджет і зміцнювати економіку області, мати можливість платити зарплату освітянам, лікарям, підтримувати бізнес, наголосив начальник ОВА.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook