Новини
Суспільство

Водії Хмельниччини скаржаться на нестачу пального на заправках

Найгостріше нестачу пального відчувають ті автовласники, чиї автівки працюють на “дизелі”. Також в області відчувається брак бензину марки А-95. За словами фахівців, проблеми з пальним спричинені декількома факторами, проте здебільшого мешканці Хмельниччини ним забезпечені достатньо.

Хмельничани, які поділилися інформацією про проблеми з пальним, розповідають: щоб заправитися, зокрема, дизельним, довелося шукати заправку за кілька десятків кілометрів від міста. Та й те, що вдається дістати, часто викликає нарікання та призводить до проблем через погану якість. Дехто не може забрати автомобілі з сервісу – їх нічим заправити.

У головному управлінні Держпродспоживслужбі Хмельниччини, реагуючи на скарги автовласників, кажуть: переважно, область забезпечена пальним, проте проблеми з деякими його марками дійсно є.

Серед причин називають такі: переорієнтація на європейський ринок, нестача цистерн та автомобілів для перевезення та неможливість доставити, зокрема, бензин марки А-95.

В ефірі “Українського радіо Поділля” головний спеціаліст сектору контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби у Хмельницькій області Ігор Михальчук пояснив це тим, що такий бензин в Європі, де наразі тривають перемовини про поставки пального в Україну, не виробляють. А заводи та станції, де зберігається таке пальне, розташовані у “гарячих” регіонах країни, тож доставити його на Хмельниччину наразі складно.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook