Новини
Духовність

У Хмельницькій громаді три парафії переходять до ПЦУ

Збори громад, на яких місцеві мешканці приймали рішення щодо виходу їхніх парафій зі складу Української православної церкви (Московського патріархату) та переходу до Православної церкви України, відбулися у трьох селах Хмельницького району. Не скрізь священники підтримали рішення своєї пастви, проте думки своєї віруючі не змінили.

Збори громад відбулися цього тижня у селах Давидківці, Богданівці та Масівці.

У селі Давидківці священник – отець Олександр – рішення громади підтримав та заявив, що ніякого Московського патріархату в селі не буде. Засудивши патріарха Кирила за благословення російської армії вбивати українців, він висловив чітку позицію щодо війни та закликав людей підтримати рішення щодо переходу церкви до ПЦУ.

У Богданівцях, як і в Копистині, де настоятелем церков є отець Сергій – громада перейшла до Православної Церкви України без священника. Спочатку він підтримав рішення селян, про що сказав на зборах громади у Копистині, та згодом заявив, що передумав, тож у Богданівці на збори вже не прийшов.

У селі Масівці громаду, яка прийняла рішення приєднатися до української церкви, священник – отець Андрій – також не підтримав.

Читайте також: На Хмельниччині релігійна громада не може перейти до ПЦУ

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook