Новини
Суспільство

У Хмельницькому на аукціон виставили марки з російським кораблем

Популярну в Україні поштову марку, на якій зображені російський корабель “Москва” та український військовий, який відправляє судно у всім відомому напрямку, наразі уже не можна придбати у поштових відділеннях – тираж повністю викуплено. Натомість “щасливчики”, які встигли придбати собі раритет, виставляють їх на аукціони, аби зібрані кошти передати на потреби Збройних сил України. Влаштували такий аукціон і в Хмельницькому.

Хмельницька бандуристка Марина Круть виставила на благодійний аукціон свої марки вчора, 23 квітня.

Друзі. Оголошую аукціон. Усі кошти із цих марок підуть на амуніцію 38 бійцям на сході, яким я допомагаю. Стартова ціна – 2000 грн. Закриваю аукціон завтра (24 квітня – ред.) о 9 вечора. п.с – я сама не розумію, чому такий дорогий цей листок. Але ви, мабуть, бачили ціни на марки:)написала хмельничанка.

У коментарях почалися активні торги і дуже швидко пропонована за марки сума зросла у 19 разів – наразі найвища ставка – 38 тисяч. На прохання учасників “торгів” Марина Круть докинула ще бонус – 4 пари шкарпеток та каву з зіркою, тобто з нею самою.

Попри те, що не всі охочі встигли придбати собі марки, які вже стали майже такою ж легендою, як і історія, що відбулася на острові Зміїний та призвела до появи власне самої марки, випускати додатковий тираж в Укрпошті не планують. Натомість пообіцяли продовжити серію.

У травні запрезентуємо новий філателістичний витвір як продовження попереднього випуску. Наступний аркуш матиме логічну назву – «Русскій воєнний корабль … ВСЬО!». Він включатиме марки з подвигом ЗСУ та купони, на яких відтворено зображення першої марки з кораблем. Тобто дві знакові події в одному випуску! Загальний тираж — 5 млн примірників з внутрішнім та міжнародним номіналами, – повідомили в Укрпошті.

Та показали, як виглядатиме нова марка.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook