Новини
Суспільство

Хмельниччина попрощалася із загиблими воїнами (ФОТО)

Сьогодні, 27 квітня, мешканці Хмельницької області проводжали в останню путь ще двох загиблих на війні бійців.

На площі в центрі Ярмолинець відбулася церемонія прощання зі старшим солдатом, 46-річним Євгеном Мартиненком, серце якого перестало битися в ніч на 23 квітня внаслідок потрапляння під ворожий артилерійський обстріл в м. Попасна Луганської області.

Народився і проживав з родиною в Ярмолинцях. З 2015 року Євген за контрактом служив у лавах Збройних сил України. Був учасником АТО. Останнім місцем його служби було спеціальне правоохоронне формування у складі ЗСУ – Військова служба правопорядку. Євген служив на посаді водія-стрільця групи охорони та патрульно-постової служби роти Військової служби правопорядку Ужгородського зонального відділу Військової служби правопорядку. У січні 2022 року старший солдат Євген Мартиненко був відправлений на ротацію в м. Попасна Луганської області. У Героя залишилися мати, брат, дружина і син, який зараз також боронить Україну. Є маленька онука. Низький уклін матері, співчуття рідним і близьким воїна. Поховали старшого солдата Євгена Мартиненка на новому кладовищі в Ярмолинцях. Вічна пам’ять і слава Герою! Мир та спокій його душі, – пишуть на Фейсбук-сторінці Ярмолинецької територіальної громади.

Також сьогодні Улашанівська громада разом із славутчанами провели в останню путь захисника України – 43 річного Кондітєрова Андрія Анатолійовича – солдата, механіка-водія гірсько-штурмового взводу, який загинув 22 квітня під час бою біля населеного пункту Слатине Харківської області внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої.

Народився Андрій Кондітєров 26 жовтня 1978 року у м. Славута. У 1997 році закінчив СШ №8. Із червня 1997 р. по жовтень 1998 р. проходив строкову військову службу. 30.10.2019 року військовослужбовця за контрактом призвали до лав Збройних Сил України. Попрощатися з Андрієм Кондітєровим прийшли його близькі, друзі, побратими, односельчани. Поховали полеглого Героя на кладовищі у с. Дятилівка Улашанівської територіальної громади з усіма військовими почестями. Світла пам’ять про мужнього бійця, який віддав своє життя за Україну, назавжди залишиться в серцях рідних, близьких та всіх тих, хто знав, поважав та любив Андрія. Вічна шана і слава тобі, солдате! – інформує пресслужба Славутського МВК.

Напередодні на Хмельниччині прощалися з тероборонівцем Олексієм Казіміром та загиблими військовими Слісарчуком Артемом, Кукуєвим Юрієм і Якимчуком Вадимом.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook