Новини
Інфраструктура

У Нетішинській громаді перейменують вулиці

Напередодні, 26 квітня, відбулась нарада за участю депутатів міської ради, представників громадськості та виконкому, на якій обговорювалось питання щодо перейменування вулиць Нетішинської громади на Хмельниччині.

Йшлося про вулицю Михайлова, проспект Курчатова, вулицю Висоцького в м. Нетішин, а також про вулиці та провулки Чкалова і Мічуріна в с. Старий Кривин. За повідомленням міського голови Олександра Супрунюка, пропозиції щодо перейменування цих вулиць підтримані одностайно, окрім вулиці Висоцького.

Щодо пропозицій, що були озвучені: вулицю Михайлова перейменувати на вулицю героїв Маріуполя, проспект Курчатова – на проспект Героїв. Була пропозиція також одну з вулиць перейменувати на честь Бориса Джонсона. Остаточне рішення щодо перейменування буде прийнято після обговорення громадою на сесії НМР. Прошу надавати пропозиції, – написав Олександр Супрунюк у Фейсбуці.

Мешканці Нетішинської громади неоднозначно відреагували на таке повідомлення. Хтось підтримує перейменування, хтось вважає це недоречним в умовах воєнного стану в країні. От що пишуть користувачі соцмереж:

Мабуть під час війни це найголовніше…..перейменувати вулиці…. немає куди кошти витратити???…

Війна має бути по всіх фронтах. Чи в нашій українській історії, культурі, науці немає гідних людей, щоб на їхню честь були названі вулиці? То так завжди буде “не на часі”. Бо зараз війна, то “не на часі”, а потім наша перемога і відбудова держави. Теж хтось скаже “не на часі”, мовляв гроші потрібні на відбудову! Вже давно потрібно було заборонити все кацапське. Вулицю Висоцького теж потрібно перейменувати. Чому б її не назвати іменем якогось Героя з Нетішинської громади, який віддав життя за Україну.

В Нетішині нема вулиці Чорновола, Лесі Українки, Стуса. Можливо відійти від військової тематики?

Теж пропоную зачекати. Можливо, з’являться ще нові герої.

У нас багато пишуть, ще більше говорять. От слухати і читати не всі можуть. Вулиці Висоцького в Московіі НЕМА. В жодному місті!!! Є в Ізраілі, в США і в Україні. Причому перша в світі в Нетішині. Для аргументаціі: хто проти – знайдіть хоч один його твір чи вислів де він восхваляв СРСР, російську імперію.

Зауважимо, що у Хмельницькому також запланували масштабне перейменування вулиць.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook