Новини
Суспільство

У Хмельницькому Червоний Хрест допомагає переселенцям з продуктами

Внутрішньо переміщені особи, які наразі проживають у Хмельницькому, отримують допомогу від Товариства Червоного Хреста. Щочетверга люди, які потребують продуктів, можуть отримати набори з найнеобхіднішим за адресою вулиця Героїв Майдану, 24. Загалом такі продуктові набори отримали вже тисяча осіб.

Перш ніж отримати продуктовий набір, внутрішньо переміщені особи мають зареєструватися, надавши паспортні дані та довідку ВПО. Реєстрація відбувається також щочетверга.  

За словами волонтерки Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста Катерини Іващенко, по допомогу часто приходять цілими сім’ями.

Багато приходить людей, які пишуть заяви про допомогу на бабусю, дідуся, дітей тощо. Може прийти також одна людина, але вона повинна мати при собі паспортні дані та документи на всіх членів родини, – каже волонтерка.

До перших наборів, яких минулого тижня роздали 500 штук, входило 8 видів продуктів: літрова пляшка олії, пакет соку, паштет, упаковка перлової та гречаної крупи, кілограм борошна, пів кілограма цукру, печиво.

Сьогодні, 28 квітня, продуктові набори від Червоного Хреста отримали ще 500 осіб, які зареєструвалися минулого тижня. Перелік продуктів дещо змінився та доповнився. Тепер тут 10 позицій: олія, борошно, печиво, чай, сік, гречка, сіль, цукор, рис та банка консервованої шинки.

Про допомогу, яку надає Товариство Червоного Хреста, переселенці дізнаються з різних джерел, зокрема, із соцмереж. Люди, котрі приходять отримувати набори, кажуть: продукти – це дуже важливо, особливо тим, у кого великі сім’ї, тож готувати доводиться багато і часто. А за відсутності роботи та браку фінансів допомога волонтерських спільнот є досить суттєвою.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook