Новини
Суспільство

Громади Хмельниччини масово позбавляються від символіки агресора

Сьогодні, в умовах війни з окупантами, питання декомунізації та дерусифікації вже не викликає палких дискусій. У Хмельницькій області активно йде процес позбавлення від усього, що пов’язує нас з Російською Федерацією та Радянським Союзом.

Так, на Городоччині напередодні демонтували два макети ордена із зображенням Леніна, що висіли на будівлях у селі Лісоводи

Депутатським корпусом Чемеровецької селищної ради на черговому пленарному засіданні прийнято рішення про демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків, декоративних елементів на обелісках, меморіалах та символах вічного вогню, встановлених на території населених пунктів громади. Також демонтують пам’ятний знак «Танк «ІС-3» у селищі Чемерівці по вулиці Гусятинське шосе.

Крім того, Чемеровецька селищна рада буде звертатися з клопотанням про виключення зі списку пам’яток історії та монументального мистецтва місцевого значення, взятих на державний облік, об’єктів, що будуть демонтуватися.

Також учора, 29 квітня, Красилівською міською радою прийнято рішення про перейменування ряду вулиць з ознаками русифікації та демонтаж скульптурної композиції, яка входить до пам’ятки історії «Братська могила мешканців міста, які загинули в період колективізації», що розташована на розі вулиць М.Грушевського та Театральна в м. Красилів із подальшим перепохованням по завершенню воєнного стану останків чотирьох могил на території України.

Нагадаємо, днями в Хмельницькій тергромаді також провели повну дерусифікацію, офіційно перейменувавши десятки вулиць, провулків та проїздів.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook