Новини
Суспільство

Автомобіль, придбаний за гроші з аукціонів, вирушить з Хмельницького на фронт

За кошти благодійників у Хмельницькому придбали, відреставрували та передали на фронт кілька десятків автомобілів. Одна з таких машин вирушить у зону бойових дій уже завтра. Передадуть його захисникам із Хмельницького, які наразі б’ють ворога.

Придбали його за кошти від семи благодійних аукціонів. Коштів зібрали більше, ніж було потрібно на придбання саме цього конкретного автомобіля. Тому вже завтра він вирушить на схід України. Благодійні аукціони триватимуть у місті і надалі. За виручені на них кошти, зокрема, купуватимуть автомобілі.

Ідея проведення благодійних аукціонів виникла у співзасновника музею футболу хмельничанина Олександра Свідерського понад місяць тому. Від музею на аукціони передали три футболки футболістів, воротарські рукавиці. Найдорожчим лотом стала футболка, що належала Олександру Зінченку – її продали за 100 тисяч гривень.

Володар «Золотого свистка» Ігор Хіблін передав на аукціон футболку Артема Федецького. Чоловік каже, коли футболіст дізнався, що його одяг продадуть зі шляхетною метою, дуже зрадів.

Один з перших лотів – футболку Віталія Косовського – викупив хмельничанин Артем Шиков. Чоловік не є фанатом футболу, проте переконаний: зараз кожен повинен підтримувати армійців.

Вартість буса, який придбали у Німеччині, – три тисячі євро. З перших днів повномасштабного вторгнення хмельницький автоцентр «Ліга» безплатно реставрує та оновлює автівки для фронту. Автомобіль, куплений за благодійні кошти, – один з шести десятків, які пройшли через руки майстрів.

Всього під час аукціонів благодійний фонд «Волонтери Поділля» зібрав майже 200 тисяч гривень, йдеться у сюжеті МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook