Новини
Здоров’я

Мешканцям Нетішинської громади видаватимуть калій йодид

Мешканці Нетішина та прилеглих сіл, які ще не отримали калій йодид, зможуть це зробити протягом чотирьох годин на декількох локаціях. Жителям висотних будинків його видаватимуть окремо.

За інформацією виконкому Нетішинської міської ради, ті з мешканців міської тергромади, які ще не отримали йодид калію, зможуть це зробити сьогодні, 3 травня, в період з 16.00 до 20.00.

Мешканцям садибної забудови міста (всі вулиці) його видаватимуть у будинку культури по вул. Солов’євська, в будівлі контори по вул. Старонетішинська, Старого Кривина і Нового Кривина – в пункті здоров’я (будівля колишньої сільської ради).

Мешканцям висотної забудови Нетішина прохання отримати калій йодид в управителів своїх будинків або у голів ОСББ,повідомили у виконкомі.

Довідка: йодид калію, або калій йодид – неорганічна сполука, калієва сіль йодидної кислоти складу KI. Речовина є безбарвними кристалами, які добре розчиняються у воді. Незначною мірою йодид калію поширений у морських водоростях. Використовується як лікарський засіб при йододефіцитних захворюваннях, для захисту щитоподібної залози від впливу радіоактивного йоду-131.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook