Новини
Екологія

З хмельницького майдану зникли “сакури” (ФОТО)

Вподобана багатьма хмельничанами весняна локація для селфі на фоні екзотичних дерев з рожевим цвітом в центрі міста наразі пустує. На місці двох дерев наразі – лише плями на газоні, що ще не встигли вкритися травою. Тож тепер любителям фото на фоні “сакур” доведеться шукати нові “жертви” для своїх фотосесій. Щоправда, їхати для цього доведеться далеченько від центру.

Вже минулого року на майдані не видно було великих скупчень селфіманів. Чи то карантин дався взнаки, чи то більшість хмельничан вже встигла досхочу наробити собі однотипних знімків на фоні дерев, які хто тільки як не називав. Були вони і сакурами, і сливками, і мигдалем.

І вже минулого року помітно було, що рослини, схоже, серйозно хворі і потребують серйозної допомоги фахівців.

Чи то допомога не підоспіла вчасно, чи то рятувати дерева було вже запізно, та факт залишається фактом – двох дерево-кущів, які, за словами фахівців, мають назву  “слива трилопатева”, на майдані більше нема.

Можливо, далося взнаки і те, що у попередні роки не раз квітували вони більше норми – двічі на рік. Як пояснювали фахівці, до такої аномальної активності могли призвести висока вологість або посуха, шкідники, надлишок солі у ґрунті, забруднення атмосфери.

Натомість нову алею сакур висадили на території Хмельницького національного університету. Тож тепер хмельничанам, яким дуже захочеться зробити традиційне весняне фото, доведеться їхати саме туди. Звісно, коли дерева підростуть та почнуть активно цвісти.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook