Новини
Інфраструктура

Міський голова Кам’янця заявив, що не допустить саботажу пасажирських перевезень

Михайло Посітко, міський голова Кам’янця-Подільського, прокоментував ситуацію з відсутністю частини приватних автобусів на маршрутах у місті та попередив кам’янчан, що не допустить саботажу та шантажу під час війни у ввіреній йому громаді.

Про проблеми з пальним Михайло Посітко розповідав кам’янчанам під час вчорашнього вечірнього звернення до громади. Пов’язані вони, в першу чергу з тим, що ворог наразі активно завдає ракетних ударів по українських об’єктах критичної інфраструктури, зокрема по нафтобазах. Відтак нестача пального відчувається не лише на території нашої області.

Маємо розуміти, що така ситуація по всій Україні. Тому маємо набратися терпіння, десь обмежити використання автомобілів, оскільки не завжди потрібно у своїх справах на своєму транспорті – ви маєте розуміти це, – прокоментував Михайло Посітко.

Також він додав, що проблему нестачі пального обговорювали з Хмельницькою обласною військовою адміністрацією. Крім того, отримали інформацію на рівні РНБО, в якій йдеться про те, що найближчим часом ситуація має бути виправлена.

Наряду з приватним транспортом ми маємо також проблеми з транспортом комунальним, зокрема, із заправкою маршрутних автобусів та тракторів. Ми так само переживаємо і так само потерпаємо від цієї ситуації, – додав міський голова Кам’янця.

Сьогодні у своєму телеграм-каналі Михайло Посітко додав іще інформації, судячи з якої, наразі у Кам’янці на вулицях поменшало транспорту, що належить приватним перевізникам.

Станом на ранок, на 5 з 13 АЗС є пальне. Комунальний транспорт курсує. А от дехто з приватних перевізників вирішив на темі тимчасової нестачі пального в країні “підзаробити”. Це недопустимо. Мають бути вжиті міри до “заколотників”, якщо ще такі є. Черга за пальним – не перешкода виїзду на маршрут. Це – тимчасова незручність. Єдність, розуміння, недопустимість будь-якого шантажу та саботажу – це сьогодні на часі,попередив міський голова.

Нагадаємо, про нестачу пального днями говорив і Хмельницький міський голова, закликавши хмельничан менш активно використовувати власний транспорт, залишивши пальне для потреб критичної інфраструктури.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook