Новини
Суспільство

В Генштабі розповіли історію бійця з Хмельниччини

“План дій у нас простий: чим швидше виженемо російських нелюдів з України – тим швидше повернемося до своїх сімей”. За цим принципом останні кілька місяців живе хоробрий хмельничанин, який захищає Україну на передовій.

Життя не раз перевіряло молодого хмельничанина, який знищив 30 ворожих танків і бронетехніки, на міцність, – пише мобільна пресгрупа Об’єднаних сил у соцмережах. Євген – сирота, виховувався і навчався в інтернаті, тривалий час жив у прийомній родині. Вісімнадцятирічним поїхав працювати за кордон, шукав щастя в Туреччині, Польщі. І хоча справи в хлопця йшли непогано, він вирішив узяти приклад зі старших братів – повернувся на Батьківщину і підписав контракт зі Збройними Силами України.

Двоє старших пішли служити – «завербували» і мене, – сміється Євген, для якого служба стала головною справою життя. – У навчальному центрі опанував ПТРК «Стугна», служити направили до протитанкового підрозділу нашої знаменитої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького.

За два роки служби Євген побував у двох ротаціях в районах бойових дій. І зараз він воює на фронті, як і обидва його брати – разом наближають нашу перемогу над рашистами. А роблять вони це дуже ефективно!

Моє завдання, як оператора «Стугни», просте й зрозуміле – знайти і знищити ворожу техніку, – розповідає Євген. – Головне, не дозволити російським танкам підійти близько до наших позицій. Та навіть якщо танків буде дуже багато і ми не встигнемо знищити їх усіх, у «ближньому» бою князівській бригаді теж є чим зустріти ворога. У нас достатньо й українських, і закордонних «застосунків» для перетворення російської броні на металобрухт. Додайте сюди до чорта велику мотивацію! У нас тут справжнє сафарі на окупантів: лише моя група знищила понад три десятки одиниць російської техніки!

Євген переконаний, що головний секрет ефективної роботи його групи – хороша злагодженість та взаємодія з іншими підрозділами. Плюс високий бойовий дух протитанкістів і готовність першими зустріти ворожу техніку, вести бій з убивчими броньованими машинами до останньої ракети і до повного знищення ворога. Євген зізнається, що піхотинці насправді вважають протитанкові групи своїм щитом та покладають на них великі сподівання.

Не раз доводилося вести бій проти російських танків, які атакують за потужної підтримки своєї артилерії, – згадує оператор «Стугни». – Бувало, що хлопці з нашого підрозділу навіть під «Градами» не бігли ховатися, а продовжували заряджати ракети, аби тільки знищити якомога більше рашистських танків.

У свої 23 Євген не лише встиг одружитись, а і стати батьком двох малюків. Тож чесно зізнається, що зараз понад усе мріє побачити своїх діток.

План дій у нас простий: чим більше знищимо цих нелюдів, чим швидше виженемо їх з України – тим скоріше повернемося до своїх сімей, – впевнений хмельничанин. – Я знаю, що перемогти зло непросто, але ми це зробимо!

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook