Новини
Освіта

Ще один навчальний заклад зі сходу України евакуювали на Хмельниччину

Один з провідних навчальних закладів України системи МВС – Харківський національний університет внутрішніх справ надалі провадитиме свою діяльність на Хмельниччині. Із обстрілюваного Харкова виш перемістили у Кам’янець-Подільський. Бажаючим здобувати освіту у цьому навчальному закладі радять звертатися за довідками до відповідного відділу Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області.

Від початку війни на території України Харківський виш став четвертим, який перемістили на Хмельниччину із регіонів України, де точаться бої. Так, у 2016 році у Хмельницькому створили структурний підрозділ Донецького національного університету імені Василя Стуса шляхом реорганізації Державного підприємства «Хмельницький державний центр науки, інновацій та інформатизації». Після повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, в березні 2022 року у Кам’янець-Подільський евакуювали Східноукраїнський національний університет імені В. Даля з Сєвєродонецька, а днями в обласний центр переїхав Херсонський національний технічний університет, колектив якого працюватиме в одному з приміщень ХНУ.

Харківський національний університет внутрішніх справ – навчальний заклад, створений 101 рік тому. За століття виш пройшов низку трансформацій, почавши свою діяльність у 1921 році як Школа професійної підготовки працівників міліції (створена на базі Харківської губернської школи міліції) та здобувши зрештою статус національного університету.

Про переїзд вишу до Кам’янця-Подільського повідомили у поліції Хмельниччини.

Якщо ви мрієте здобути якісну вищу освіту в цьому навчальному закладі, звертайтеся за довідками у сектор організації відбору управління кадрового забезпечення ГУНП у Хмельницькій області за адресою: м. Хмельницький, вул. Зарічанська, 7, – йдеться у повідомленні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook