Новини
Суспільство

У Хмельницькому переселенці отримують грошову допомогу від ООН

Грошову допомогу від Організації Об’єднаних Націй у хмельницькому вимушені переселенці можуть отримати на трьох локаціях. Розмір допомоги становить понад шість з половиною тисяч гривень. Заяву на отримання допомоги можна подати, лише надавши оригінали документів.

Одна з локацій, де вимушені переселенці можуть отримати грошову допомогу від ООН, – вище професійне училище №4 у Хмельницькому. Саме тут люди, які рятуються від війни на території обласного центру, можуть подати необхідні документи.

Програму, згідно з якою кожна особа, котра вимушено залишила свою домівку, може отримати фінансову допомогу, організує Благодійний фонд «Право на захист» за підтримки Управління Верховного комісаріату ООН у справах біженців.

Від переселенців, які хочуть отримати грошову допомогу, волонтери приймають лише оригінали документів: паспорт або інший документ, що посвідчує особу, ідентифікаційний код, довідка внутрішньо переміщеної особи.

Запит на отримання котів – чималий, – йдеться у сюжеті МТРК Місто. Лише до ВПУ №4 для подання документів приходить близько семи сотень переселенців щодня. У навчальному закладі є укриття, тож навіть під час повітряної тривоги процес триває. Волонтери кажуть: намагаються підлаштуватися під будь-які умови.

По допомогу звертаються переселенці з різних куточків України. Люди, які очікували своєї черги на подання документів, спілкуючись з журналістами, вкотре подякували хмельничанам за теплий прийом та допомогу, яку отримують в обласному центрі.

Оформити матеріальну допомогу можна, крім ВПУ №4 (вул. Інститутська, 10), також за адресами: вул. Героїв Майдану, 28 та вул. Володимирська, 109 (Департамент соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації).  

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook