Новини
Суспільство

Представники ООН зустрічалися з благодійниками та військовою адміністрацією Хмельниччини

На Хмельниччину завітали представники Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців. В рамках візиту відбулись зустрічі делегації з представниками обласної військової адміністрації, а також із благодійниками. Обговорювали шляхи допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Варто зазначити, що Хмельниччина, як тилова область тримає гуманітарний фронт. Щоденно на гуманітарному штабі розвантажується допомога від закордонних партнерів та місцевих жителів, яка далі фасується та відправляється у ті регіони, де її найбільше потребують, а також видається внутрішньо переміщеним особам.

Сергій Гамалій зазначив, що з перших днів війни область прийняла понад 330 тисяч жителів з інших областей, та стала домівкою для 150 тисяч вимушених переселенців. Також прийнято 450 осіб, які евакуйовані з інтернатних установ соціального захисту Донецької, Харківської, Київської та Житомирської областей.

У нас уже діють 4 центри, які наразі зайняті збором інформації для надання допомоги, в т.ч. грошової, переселенцям. У планах на найближчий час – відкриття подібних центрів у м.Шепетівка та м.Старокостянтинів, – поінформував очільник ОВА.

Іслам Шалабі, в свою чергу, розповів, що їхнє представництво здійснює допомогу у декількох напрямках: забезпечення ВПО непродовольчими товарами, надання їм фінансової допомоги та розширення житлового фонду для переселенців за рахунок здійснення ремонтних робіт у гуртожитках, санаторіях, неексплуатованих раніше чи законсервованих приміщеннях.

Представники Хмельницької ОВА та Агентства ООН у справах біженців обмінялись контактами для налагодження подальшої співпраці.

Також представники Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців мали зустріч з хмельницькими благодійниками.

Іслам Шалабі запевнив в підтримці роботи «Територія Добра Поділля» та змотивував на ще більші перемоги!написав керівник організації Андрій Андрійчук у Фейсбуці.

Додамо, що УВКБ ООН – це глобальна організація, діяльність якої охоплює порятунок життів, захист прав та побудову кращого майбутнього для біженців, вимушено переміщених громад та осіб без громадянства. Починаючи з 1950 року, УВКБ ООН координує міжнародні зусилля, спрямовані на захист людей, змушених полишати свої оселі через збройні конфлікти або переслідування. Від початку широкомасштабної військової агресії Російської Федерації проти України УВКБ ООН розширило можливості близько 75 пунктів тимчасового прийому в областях, де приймають переміщених осіб.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook