Новини
Суспільство

Хмельничани виявили вцілілу “сакуру” на майдані (ФОТО)

Із трьох дерев, які незмінно протягом кількох років вабили на майдан Незалежності любителів красивих фото “на фоні екзотики”, наразі вижило лише одне. Якщо хмельничани та гості міста не будуть надто активно селфитися на його фоні, можливо, воно проживе на кілька років довше, ніж його “родичі”. Разом з тим, українські дерева під час цвітіння – не менш красиві.

Нещодавно ми розповідали про “сакури”, як їх традиційно називають хмельничани, що зникли з головного майдану міста. Як з’ясувалося, не стало двох найпопулярніших дерев-кущів, біля яких зазвичай скупчувалося найбільше любителів фотосесій на фоні рожевих квіточок. Третє трималося до останнього, не показуючи на загал свою природу. Проте – не витримало. І розцвіло. Тож тепер хмельничани діляться у соцмережах світлинами останньої вцілілої на майдані “сакури”, яка насправді, за словами фахівців, – “слива трилопатева”.

Щоправда, в щасливу долю дерева дехто із хмельничан не дуже вірить:

Їх там було 3. Але кожного року кожній тьолці тре було зробити свіже фото в інсту. Тягали, шарпали ті гіляки як могли. 2 сакури загнулися. Лишилися одна, яка цього року бере весь удар на себе.

Тим часом в Україні є чимало своїх, не екзотичних дерев, які можуть вразити своєю красою. До прикладу, мешканці Славути днями побачили на одній з вулиць міста ось таке диво селекції – дерево, що квітує одночасно і рожевим, і білим цвітом:

Щоправда, згодом славутчани написали, що дерева на тому місці, де його бачили, вже немає – зрізали. Шкода, якщо так.

Не менш красива навесні яблуня.

І не лише вона.

Тож не сакурою єдиною, як-то кажуться. Яка зовсім і не сакура насправді.

Головне фото – стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook