Новини
Духовність

Кафедральний собор УПЦ (МП) заблокували у Шепетівці (ВІДЕО)

Від ранку сьогодні, 7 травня, вхід до Свято-Михайлівського кафедрального собору у Шепетівці перекритий, ніхто з прихожан потрапити у нього не може. На вечір у місті скликають збори громади, аби обговорити питання переходу храму до Православної Церкви України. В УПЦ (МП) заявили про спробу захоплення.

Як повідомили місцеві ЗМІ, вранці на головні ворота храму група активістів повісила ланцюг із замком, заблокувавши вхід на територію. Релігійну громаду повідомили про збори, які заплановані на сьогодні, 7 травня, о 18:00 біля будівлі собору (проспект Миру, 27). Як йдеться у повідомленні пресслужби міської ради, шепетівчан просять прийти, аби виявити свою громадянську позицію що переходу храму до Православної Церкви України.

Відео: shepetivka.com.ua

На події біля храму відреагували у синодальному інформаційно-просвітницькому відділі УПЦ. Там блокування входу до храму назвали спробою захоплення.

Представники місцевої тероборони закрили нам вхід. Їх десь 30 осіб. На 18 годину роблять зібрання. Наших парафіян не пускають, вони стоять на вулиці, – цитують у повідомленні настоятеля собору. Також зазначається, що на виклик отця Михаїла приїхали два співробітники поліції, “які просто поспостерігали за тим, що відбувається”.

У соцмережах розповсюджують заклики до переведення в розкол кафедрального собору,зазначають в УПЦ (МП).

Нагадаємо, днями у Шепетівському районі, в селі Бейзими, що на Ізяславщині, місцевий священник, не погодившись з рішенням парафіян щодо переходу до Православної церкви України, вивіз з церкви все майно, включаючи церковний престол.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook