Новини
Суспільство

У Шепетівці збирають дані від переселенців для надання допомоги від ООН

Спочатку у Хмельницькому, а тепер і в Шепетівці вимушені переселенці, які тимчасово мешкають на території області, можуть подати документи на отримання грошової допомоги від Організації Об’єднаних Націй. В обласному центрі заяви від вимушено переміщених осіб збирають на трьох локаціях. У Шепетівці така наразі визначена одна.

Як повідомили у пресслужбі Шепетівської міської ради, Агентство ООН у справах біженців розпочинає збір даних для надання грошової допомоги людям, які були змушені покинути свої домівки через воєнні дії з метою допомогти їм задовольнити свої нагальні життєві потреби у Хмельницькій області.

Надати дані для отримання грошової допомоги можна за адресою: м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, 54. Документи приймають з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00, в неділю – з 9:00 до 18:00.

Також у міськраді відповіли на найактуальніші питання, які можуть виникнути у переселенців, які претендують на допомогу від ООН.

Хто може отримати грошову допомогу? Громадяни України та особи, які мають посвідку на постійне проживання в Україні і які були змушені залишити місце проживання після 24.02.2022 через ведення активних бойових дій.

Які потрібні документи? Для реєстрації необхідно мати паспорт або свідоцтво про народження та ІНН кожного члена домогосподарства, якого ви реєструєте. Люди, які втратили чи пошкодили документи, можуть звернутися по грошову допомогу, надавши будь-який інший документ, що засвідчує особу (водійське посвідчення, е-документ ДІЯ, пенсійне посвідчення тощо).

На яку суму допомоги можна розраховувати? Розмір допомоги становить 2220 грн на особу на місяць і буде виплачуватися щомісяця із розрахунку на кожного члена зареєстрованого домогосподарства протягом 3 місяців. Тобто, домогосподарство з 3 людей буде отримувати 6660 грн щомісяця протягом 3 місяців. Сума виплати однакова на кожну особу, незалежно від віку учасників та додаткових обтяжуючих обставин.

Чи можна отримати допомогу із довідкою ВПО від 2014 року? Зареєструватися для отримання грошової допомоги можуть лише ВПО, які змінили місце постійного проживання після 24.02.2022.

Також зазначається, що обробка даних займає до 3-х тижнів. Однак все залежить від інституційної спроможності, працездатності та ситуації в країні. Протягом цього періоду зареєстрована особа отримає SMS/Viber повідомлення про перерахування грошової допомоги на відділення Укрпошти.

Відповіді на решту питань можна прочитати за посиланням.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook