Новини
Духовність

Ще дві парафії на Хмельниччині перейдуть до ПЦУ

У Хмельницькому та Кам’янець-Подільському районах мешканці двох сіл виявили бажання, аби їхні храми вийшли зі складу Української Православної Церкви та перейшли в підпорядкування Православної Церкви України. Одна з парафій вже отримала відповідний Указ, підписаний єпископом Хмельницьким та Кам’янець-Подільським.

Перейшла з УПЦ (МП) в Православну Церкву України парафія Покрови Пресвятої Богородиці села Калиня Кам’янець-Подільського району.

Вчора, 7 травня, з благословення єпископа Хмельницького і Кам‘янець-Подільського Павла обов’язки настоятеля прийняв протоієрей Ігор Боровський, якого представив громаді храму благочинний району, протоієрей Олександр Цісар. Головою релігійної громади одноголосно обрали Ігоря Гая, – повідомляють у спільноті КОД Кам’янця-Подільського.

Московський духовно-окупаційний лід нарешті зрушився і в Кам‘янець-Подільському районі, – прокоментував подію Олександр Цісар.

Указ, відповідно до якого парафія Покрови Пресвятої Богородиці села Калиня приймається до складу Хмельницької єпархії ПЦУ, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло підписав вчора, 7 травня.

Збори релігійної громади, на яких парафіяни Свято-Параскевинської церкви заявили про своє бажання перейти до ПЦУ, відбулися також учора в селі Пирогівці, що в Хмельницькій тергромаді.

Участь у зібранні взяли понад 200 селян, які одноголосно підтримали таке рішення. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Олександр Чорнієвич, голова Хмельницької районної ради.

На збори були запрошенні священники ПЦУ. Місцевий піп не прийшов, – прокоментував подію посадовець.

За словами місцевих мешканців, настоятель церкви нібито намагався вивезти з церкви майно, як це зробив священник у селі Бейзими на Шепетівщині. Про це запитували у коментарях до повідомлення голови райради.

Вже повернув! – відповів Олександр Чорнієвич.

Нагадаємо, вчора у Шепетівці біля кафедрального собору з поліцією та тривожними дзвонами відбулося обговорення щодо переходу храму з-під юрисдикції УПЦ (МП) до ПЦУ. “За” таке рішення проголосували близько півтори тисячі шепетівчан. Проти висловилися близько пів тисячі парафіян.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook