Новини
Суспільство

Переселенці на Хмельниччині отримуватимуть грошову допомогу за новими правилами

Починаючи з травня скорочено перелік осіб, котрі через війну змушені були залишити свої домівки та отримують у зв’язку з цим грошову допомогу від держави. Надалі кошти отримуватимуть лише мешканці 8 областей. На Хмельниччині наразі проживає понад 130 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Частини з них також торкнуться зміни, запроваджені урядом.

Як повідомили в Антикорупційному штабі, у березні та квітні грошову допомогу від держави отримували всі без виключення внутрішньо переміщені особи, які змінили місце проживання через воєнні дії на території України. А з травня місяця, відповідно до постанови № 457 гроші будуть виплачувати лише тим, хто проживає у областях, де ведуть активні бойові дії, чи в окупованих районах.

Так, отримуватимуть допомогу у розмірі 2 тисячі гривень всі мешканці Донецької, Луганської та Херсонської областей без виключення. Ще у п’яти областях визначені громади та райони, мешканці яких також можуть претендувати на допомогу від держави:

  • Дніпропетровська область – дві громади в Криворізькому районі;
  • Запорізька область – мешканці громад чотирьох районів;
  • Миколаївська область – мешканці громад трьох районів;
  • Одеська область – одна громада в Ізмаїльському районі;
  • Харківська область – мешканці громади в семи районах;

Як повідомили Поділля NEWS у Департаменті соціального захисту населення Хмельницької обласної держадміністрації, заново подавати документи на отримання грошової допомоги мешканцям зазначених областей, районів та громад не потрібно.

На допомогу від держави і надалі можуть розраховувати переселенці, житло яких через війну було пошкоджене або зруйноване.

Якщо ви хочете отримати допомогу як людина, що втратила через війну житло, то заявку також потрібно подати через додаток «Дія». Інструкцію, як це зробити, можна переглянути за посиланням. Цю допомогу будуть виплачувати кожного місяця впродовж дії воєнного стану та один місяць після того, як його скасують,повідомили в Антикорупційному штабі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook