Новини
Події

Новопризначений голова Хмельницької РВА зустрівся з головами громад району

Голова Хмельницької районної військової адміністрації Анатолій Катеренчук провів  нараду із головами громад. Питання порядку денного стосувались формування та підтримки тероборони та добровольчих формувань, а також утримання  фортифікаційних споруд в належному стані, адже воєнний стан зобов’язує працювати на випередження.

Є в нас завдання, ми їх маємо виконувати, маємо бути мудрі. Моя позиція – бути на зв’язку, порадитись, прийняти виважене рішення і його виконувати, – звернувся до голів Анатолій Катеренчук

Також очільник району наголосив на зацікавленості у співпраці з головами громад, аби у підсумку отримати хороші результати:

Коли говорять, що керівник ефективний, це заслуга в першу чергу всього  колективу. Сьогодні ми маємо бути однією командою, і в залежності від того, яка в нас з вами буде співпраця – буде і результат.

Окрім того, голова районної військової адміністрації закликав до  створення добровольчих формувань:

Є громади, де ще не створені добровольчі формування. Насправді бійці тероборони будуть основним опором для нас, для наших громад. Адже є хлопці, що уже працюють на передовій. Наше завдання – не чекати ворога на своїй землі, а працювати там, де він є, і боротись, щоб він не загарбав інші території. Тому працюємо на спільний результат.

Під час зустрічі голова районної адміністрації наголосив –  в області діє два батальйони територіальної оборони у Хмельницькому та Старокостянтинові. А в районі є 27 громад, і ці два формування працюють на захист всього Хмельницького району. Тому для них потрібна максимальна підтримка:

Є потреба в допомозі цим батальйонам, однак деякі громади не зацікавлені в їх підтримці. Це неправильна позиція. Прошу  до співпраці та порозуміння у цьому питанні.

Анатолій Катеренчук запевнив: адміністрація готова надати підтримку та консультації при формуванні добровольчих батальйонів у громадах, де вони ще не створені. Також  голова районної військової адміністрації наголосив на необхідності демонтажу несанкцінованих блокпостів у районі. Для цього звернувся до голів громад, аби ті посприяли у звільненні проїжджих частин від подібних споруд.

Участь у нараді взяв виконуючий обов’язки командира однієї з військових частин міста  Ігор Афонічев.  Він звернувся до голів громад з проханням підтримати військових та добровольців, адже нині є потреба як у спецтехніці та медикаментах, так і в засобах захисту.

Для  підтримки територіальної оборони при  районній  військовій  адміністрації відкритий  спеціальний   рахунок, поповнювати який можуть громади, підприємці та благодійники.

За інформацією пресслужби Хмельницької РДА

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook