Новини
Духовність

У Хмельницькому на соборі, що належить УПЦ (МП), оновлюють куполи (ВІДЕО)

Поки по всій Хмельницькій області парафіяни храмів, що належать до Української Православної Церкви (Московського патріархату) приймають рішення змінити приналежність та перейти до Православної Церкви України, в одному з найстаріших соборів в обласному центрі, що досі належить до УПЦ (МП), вирішили оновити два куполи.

Ремонтне риштування на верхівці собору з’явилося кілька днів тому. Час від часу там можна було побачити робітників, які здійснювали біля куполів одні їм відомі маніпуляції.

А вчора у соцмережах з’явилося відео, на якому видно, як з подвір’я храму за допомогою крану на дах собору підіймають сяючий золотавий купол – один з двох.

Відео: Новини Хмельниччини

Наразі ремонтні роботи на даху собору все ще тривають.

Довідка: Собор Різдва Пресвятої Богородиці – храм у Хмельницькому, що належить Московському патріархату. Споруджений у 1837 році на місці дерев’яної церкви, що існувала в 1670 – 1822 роках і була знищена пожежею. За радянських часів храм зазнав переслідувань — 1923 року арештували і вислали в табори владику Валеріана, в 1932 році зняли із собору дзвони для потреб індустріалізації, а в 1937 році храм закрили. З приходом німців 1941 року храм відновив роботу, однак з поверненням радянської влади перепрофільований на склад, пізніше – архів. У 1988 році храм було повернуто вірянам, у 1989 році – відреставровано. Рішенням Хмельницької міської Ради народних депутатів від 20 квітня 1995 року № 8 собор отримав статус «Пам’ятка архітектури».

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook