Новини
Суспільство

У Хмельницькому ярмаркуватимуть садівники та городники

Перший ярмарок садівництва та городництва відбудеться у середмісті Хмельницького. Підприємці запропонують покупцям придбати квіти, саджанці, насіння, добрива та садову техніку. Влаштовують ярмарок для того, аби аграрна промисловість повноцінно працювала навіть в умовах воєнного стану. Хмельничани, які завітають на ярмарок, зможуть не лише придбати все необхідне для садівництва та городництва, а й взяти участь у майстер-класах.

Планується, що перший у Хмельницькому ярмарок садівництва відбудеться 14 травня, на березі південного Бугу – на паркувальному майданчику біля парку Молодіжного. Працюватиме ярмарок з 8 ранку до третьої години дня.

Зараз дуже важливо, аби у нас всі земельні ділянки були засаджені. Дуже важливо, аби люди займалися городництвом, тому що нас чекає непрості осінь та зима. Про це говорять в уряді, про це говоримо ми тут, на місці. Ми не можемо собі дозволити сьогодні, щоб землі пустували. Тому запрошуємо всіх тих, хто займається садівництвом та городництвом, на ярмарок,прокоментував заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

Також посадовець уточнив, що на ярмарку чекають тих, хто займається садовими матеріалами та інструментами, посадковим матеріалом – саджанцями, квітами, добривами, теплицями тощо.

Місця для підприємців обіцяють надати безкоштовно.

Це буде вперше, а в майбутньому, після нашої перемоги ми будемо продовжувати, і такі виставки-ярмарки будуть постійними у Хмельницькому, – висловив сподівання заступник міського голови.

На ярмарку також можна буде побачити зразки ландшафтного дизайну, а всі охочі можуть взяти участь у майстер-класі з вирощування зелені та правильного компостування відходів, повідомили у міській раді.

На ярмаркову локацію також прибуде екобус, який наразі у Хмельницькому працює за новим графіком, тож хмельничани можуть поєднати похід на ярмарок корисною справою – позбутися небезпечних відходів екологічно свідомо.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook