Новини
Інфраструктура

Через дефіцит пального у Хмельницькому зменшили кількість громадського транспорту

Водії працюють через день, автобусів на вулицях міста дещо поменшало, а хмельничани продовжують користуватися приватним транспортом, попри неодноразові прохання відмовитися від цього хоча б на деякий час. В результаті ті, хто не мають власних автомобілів, тепер будуть обмежені ще й в громадському транспорті, який поки що нічим заправляти. У владі вкотре обіцяють, що така ситуація ненадовго, проте тим, хто їздить містом на маршрутних автобусах, від цього навряд чи легше.

Нагадаємо, брак пального на АЗС вже не перший тиждень є темою номер один абсолютно у всіх куточках Хмельницької області. Пальне шукають, складається враження, всі і скрізь. Скільки би не просили водіїв менше користуватися приватними автомобілями, аби дати можливість заправляти транспорт комунальникам та підприємствам критичної інфраструктури, до автовласників, схоже такі прохання погано доходять. Щодня забиті припаркованим приватним транспортом (з численними порушеннями) вулиці у центрі Хмельницького – зайве тому підтвердження.

В результаті у Хмельницькому перевізники змушені скоротити кількість автобусів, що курсують містом. Лише одне приватне підприємство, що забезпечує перевезення у місті, сьогодні не випустило в рейси 8 автобусів, повідомляє Суспільне Поділля. Причина – нестача дизельного пального на заправках. Дехто з перевізників не сподівається знайти його на АЗС, тож намагається придбати централізовано.

За словами заступника Хмельницького міського голови Миколи Ваврищука, з представниками автозаправних станцій вдалося домовитися лише про пальне для транспорту критичної інфраструктури.

Щодо автобусів, то вдень їх поки що курсуватиме менше. Увечері обіцяють випускати більше машин, щоб хмельничани могли дістатися додому, особливо в ті райони, куди не ходять тролейбуси.

Вкотре у владі пообіцяли, що проблему буде розв’язано найближчим часом. Як сказав Микола Ваврищук, пальне в необхідних об’ємах замовлене, залишилося вирішити питання логістики.

Нагадаємо, у Шепетівці через брак пального громадський транспорт не курсував містом протягом тижня. Лише завтра міські перевезення планують відновити.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook