Новини
Суспільство

Поранений військовий поскаржився на умови перебування у Хмельницькому обласному госпіталі ветеранів

Допис у соцмережах військового на псевдо “Британець” наробив чимало галасу у Хмельницькому, збуривши частину містян. У зверненні до хмельничан боєць звинуватив обласну владу в тому, що вона неналежно контролює медичний заклад, який перебуває в її підпорядкуванні. Через це поранені бійці проходять реабілітацію у госпіталі в невідповідних умовах. Допис прокоментували як в обласній раді, так і в госпіталі. Хмельничани ж тим часом чекають висновків роботи комісії, яка нібито створюється для перевірки інформації, викладеної бійцем.

У своєму зверненні до хмельничан Олег Лясковець, військовий, який був поранений під Ізюмом на Харківщині, попросив їх принести чашки та ложки голові Хмельницької обласної ради, оскільки, за його словами, в госпіталі бійцям цього критично не вистачає. Крім того, написав ще низку зауважень до роботи закладу, таких як: відсутність гарячої води, надмірна завантаженість палат (5 бійців на 15 квадратних метрів), неможливість купити каву в магазині після 16.00, відсутність посуду. Посуду, якого, за словами військового, у медичному закладі не вистачає, попросив принести голові обласної ради, аби та передала їх у госпіталь.

Допис бійця, швидко поширений у різноманітних місцевих групах в соцмережах, звісно, викликав резонанс. Хмельничани на прочитане відреагували досить агресивно, адже за потребами бійці, в тому числі поранених, наразі стежить чимало небайдужих. Щоправда, згодом деякі поширені дописи почали зникати зі сторінок у Фейсбуці.

Відреагували на пред’явлені звинувачення у Хмельницькій обласній раді та у самому госпіталі. За словами радниці голови облради Світлани Плотнікової, інформація, поширена у соцмережах є непідтвердженою – заклад забезпечений всім необхідним. Зокрема, посуду там достатньо.

Директорка обласного госпіталю ветеранів Оксана Бочкарьова також спростувала інформацію про описані проблеми. Так, за словами лікарки, тим самим посудом заклад повністю забезпечений, оскільки госпіталь постійно отримує гуманітарну допомогу. Щодо відсутності гарячої води, то, за словами директорки, перебої іноді дійсно трапляються – це може бути спричинене або технічними проблемами, або тим, що потужностей бойлерів, якими доповнене централізоване водопостачання, у закладі не завжди одночасно вистачає на потреби всіх бійців, які проходять реабілітацію. Тож іноді доводиться трохи зачекати, поки вода в них нагріється. Щодо перевантаженості палат, Оксана Бочкарьова зазначила: в госпіталі є різні палати, і всі вони більші, ніж 15 квадратних метрів, як було зазначено у дописі.

Розмір палат більший, і п’ять 5 пацієнтів не розміщені на площі 15 квадратних метрів, – прокоментувала керівниця госпіталю.

Ще до того, як в обласній раді та госпіталі прокоментували ситуацію, у соцмережах хмельничани почали писати про нібито створення якоїсь комісії, яка буде вивчати ситуацію на місці. Ця інформація офіційно не підтверджена, проте хмельничани чекають на результати перевірки та висновки.

До слова, хмельничан, які несуть у госпіталь чашки та ложки, попросили припинити це робити, вкотре наголосивши: посуду у закладі достатньо.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook